2021 Öğretmen Atama Sonuçları

2021 Öğretmen Atama Sonuçları

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021 yılında iki ayrı dönemde sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirdi. İlk atama, 2021 yılı Mart ayında 15 bin sözleşmeli öğretmen için yapıldı. İkinci atama ise, 2021 yılı Eylül ayında 20 bin sözleşmeli öğretmen için yapıldı.

Mart Ayı Atama Sonuçları

Mart ayı atama sonuçları, 2021 yılı Mart ayının 23’ünde açıklandı. Atama sonuçları, MEB’in internet sitesi ve e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyordu.

Mart ayı atamasında, 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. Atamalarda, en yüksek taban puan 110,422 ile İngilizce öğretmenliğine verildi. En düşük taban puan ise 68,976 ile okul öncesi öğretmenliğine verildi.

Eylül Ayı Atama Sonuçları

Eylül ayı atama sonuçları, 2021 yılı Eylül ayının 27’sinde açıklandı. Atama sonuçları, MEB’in internet sitesi ve e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyordu.

Eylül ayı atamasında, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. Atamalarda, en yüksek taban puan 111,775 ile İngilizce öğretmenliğine verildi. En düşük taban puan ise 69,256 ile okul öncesi öğretmenliğine verildi.

Atama Sonuçlarına Genel Bakış

2021 yılı öğretmen atamalarında, toplam 35 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. Atamalarda, en fazla atama 17 bin ile ilköğretim sınıf öğretmenliğine yapıldı. Bunu sırasıyla, 4 bin ile matematik öğretmenliği, 3 bin ile fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği, 2 bin ile Türkçe öğretmenliği ve 1,5 bin ile İngilizce öğretmenliği takip etti.

Atamalarda, engelli adaylar için de 2 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. Engelli adaylar için en fazla atama 500 ile ilköğretim sınıf öğretmenliğine yapıldı. Bunu sırasıyla, 200 ile Türkçe öğretmenliği, 150 ile matematik öğretmenliği ve 100 ile fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği takip etti.

Atama Sonuçları ve Etkileri

2021 yılı öğretmen atama sonuçları, eğitim camiasında önemli bir yankı uyandırdı. Atamaların, eğitim sistemine olumlu katkılar sağlayacağı ve öğretmen açığının önemli ölçüde kapatılmasına yardımcı olacağı belirtildi.

Atama sonuçları, özellikle atama bekleyen adaylar için büyük bir heyecan ve mutluluk kaynağı oldu. Atama sonuçlarıyla birlikte, adayların öğretmenlik mesleğine adım atma hayalleri gerçek oldu.

Atama sonuçlarının eğitim sistemine olumlu katkılar sağlayacağı düşünülüyor. Atamalarla birlikte, eğitim sisteminde öğretmen açığı önemli ölçüde kapanacak ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı azalacak. Bu durum, eğitim kalitesinin artmasına yardımcı olacaktır.

Sonuç olarak, 2021 yılı öğretmen atama sonuçları, eğitim camiasında önemli bir yere sahip oldu. Atamaların, eğitim sistemine olumlu katkılar sağlayacağı ve öğretmen açığının önemli ölçüde kapatılmasına yardımcı olacağı düşünülüyor.


Yayımlandı

kategorisi