2017-2018 Şampiyonlar Ligi Gol Krallığı Tablosu Ronaldo Messi Salah Firmino Lewandowski Mane Kane Neymar Lukaku

Henüz şampiyonlar liginde çeyrek final maçları bile tamamlanmamış olmasına rağmen, Cristiano Ronaldo 14 golle zirvede yer alıyor.

Tüm zamanların en iyi futbolcuları arasında gösterilen C. Ronaldo aslında söz konusu şampiyonlar ligi olduğu zaman gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olduğunu açıkça gösteriyor.

Geçtiğimiz 5 sezonda üst üste 5 kez şampiyonlar liginde gol kralı olan Ronaldo, bunların üç tanesinde şampiyonlar ligi kupasını da kaldırmayı başarmıştı. Ronaldo 2017-2018 sezonunda henüz Juventus ile yapacağı rövanş mücadelesine bile çıkmadan neredeyse gol kralı olmayı garantiledi.

Hatta ben artık yüzde 99 olarak görüyorum. Çünkü ikinci sıradaki Sevilla’nın golcüsü Ben Yedder elendi, üçüncü sıradaki Cavani elendi ve Liverpool’un 3 golcüsü olan Firmino, Salah ve Mane yedişer golle takip ediyor. Fakat bu üç golcü Liverpool’un attığı golleri eşit paylaştığı için bundan sonraki iki veya finale çıkarsa üç maçta Ronaldo’yu geçmeleri için şimdiye kadar attıklarından bile fazlasını atmaları gerekiyor. Tabii ki bu neredeyse imkansız. Bundan dolayı Ronaldo henüz önünde oynayacağı en az 3 ve büyük ihtimalle 4 maç dururken bile gol kralı olmayı şimdiden garantileyerek şampiyonlar ligi tarihinin süper starı olduğunu bir defa daha tüm dünyaya kanıtladı.

Diğer yandan yarı finale kalan Bayern Münih’in golcüsü Lewandowski ilk 10’a bile giremezken, Manchester United’in bu sene büyük umutlarla transfer ettiği Lukaku  da yalnızca 5 gol kaydedebildi.

Real Madrid’in kadrosuna katmak istediği Harry Kane ise 7 gol atarak harika bir istatistik yakalamış olsa da, henüz C. Ronaldo seviyesinde bir golcü olmadığı ortada.


Yayımlandı

kategorisi